Òrbites llibresques

28,75 

Otras opciones
28,75 

En Stock

  • ISBN: 9788426733566
  • Tipo de Encuadernación: Tapa dura
  • Dimensiones de producto: 21x1x29.7
  • Número de páginas: 368

Libro físico

  • Envíos a todo el mundo
  • Suscriptores obtienen descuentos en la compra de libros físicos, envíos gratuitos en España Peninsular y Baleares y acceso a todo el catálogo digital de Marcombo.
    ¿No estás suscrito? ¡Suscríbte!
¿Quieres un descuento? ¡Hazte en miembro!

Más información

Descripción

Índice

Detalles

Colecciones

Categorías

Características

  • Autor: Boixareu Vilaplana, Josep Maria
  • Fecha de publicación: 04/04/2022

Descripción

Aquesta obra conté tres òrbites relacionades amb el món del llibre. L’autoral creativa, l’editorial i la sectorial. A Òrbites llibresques l’argument es desenvolupa aplicat a una empresa, la mateixa editorial Marcombo, i al seu entorn més proper. Es tracta de la història d’una editorial científica i tècnica que ha difós durant més de setanta-cinc anys els continguts de les seves obres per tota la geografia iberoamericana. Aquests continguts, la ciència i la tecnologia, són, parafrasejant Carl Sagan, part fonamental del nostre patrimoni cultural.

S’hi narren les vivències llibresques i personals de tres generacions d’editors vocacionals al món de la cultura científica sempre amb una relació molt estreta amb col·legues editors i llibreters que han estat, alguns, importants referents del passat i present del sector del llibre.

Marcombo és una de les editorials cientificotècniques vives més antigues en llengua espanyola i catalana; fundada l’any 1945 per Josep Maria Boixareu Ginesta amb l’objectiu de difondre, des del primer moment, l’estat de la ciència i la tècnica, formar estudiants i assessorar professionals oferint als docents de tots els nivells manuals aptes per a la seva funció educativa. Durant els seus més de 75 anys de vida ha procurat estar al capdavant a la bibliografia de la seva especialitat i, en molts casos, avançant-se a l’aplicació social de les tecnologies punta. D’aquesta manera, ha contribuït a la difusió del patrimoni científic i tècnic espanyol i català en l’àmbit global.

L’autor

Josep M. Boixareu Vilaplana és Doctor Enginyer Industrial. Va treballar com a Assistent de Recerca a l’IESE on més endavant va cursar el programa d’Alta Direcció d’Empreses, PADE. El 1970 es va incorporar a temps complet a Marcombo, on va succeir el seu pare a la direcció general que va cedir al seu fill Jeroni Boixareu el 2005, continuant com a president del Consell d’Administració fins al present.

Ha estat més d’un centenar de vegades a Amèrica venent llibres, visitant distribuïdors i assistint totes les fires del llibre del continent. Ha estat durant anys vicepresident i membre de la Junta Directiva del Gremi d’Editors de Catalunya. També fou membre de la Junta Directiva de la Federació de Gremis d’Editors d’Espanya.

Va ser membre del Comitè Executiu de l’STM, International Group of Scientific, Technical and Medical Publishers i president del Capítol Iberoamericà. Cofundador de CEDRO, Centre Espanyol de Drets Reprogràfics, del qual va ser president de la comissió de Propietat Intel·lectual i Noves Tecnologies. President del Comitè Executiu del XXV Congrés de la Unió Internacional d’Editors, celebrat a Barcelona l’any 1996. Va ser Comissari de l’exposició sobre la Indústria Editorial Catalana que va tenir lloc durant la Fira del Llibre de Frankfurt-2007, amb motiu d’haver-hi estat convidada d’honor la Cultura Catalana. Ha estat vicepresident del Consell Social de la Universitat Politècnica de Catalunya durant dotze anys.

L’any 2010 va rebre l’Homenatge LIBER que concedeix la Federació de Gremis d’Editors d’Espanya. Té la Medalla de Plata de la Universitat Politècnica de Catalunya, entre d’altres guardons.

Información adicional

Dimensiones 29,7 × 21 × 1 cm