Páginas:
850
Edición:
9
Fecha de publicación:
01/02/2008
ISBN:
9788426714879
Formato:
20x25 cms

Sistemes Electrònics Digitals

36,00 34,21
36,00 34,21

Aquesta novena edició es el resultat de l’esforç realitzat per adaptar el llibre als canvis que els progressos aconseguits per la Microelectrònica en aquest inici del segle XXI exigeixen en l’ensenyament i l’aprenentatge de l’Electrònica Digital.
L’Electrònica Digital ha tingut un desenvolupament espectacular des que va iniciar el seu camí, a finals de la dècada dels 60, fins a l’actualitat, degut principalment a l’extraordinari avenç de la Microelectrònica.
La superació dels deu milions de dispositius en un unic circuit integrat monolític no nomes suposa que els esquemes hagin deixat de constituir una eina vÓlida per descriure els sistemes digitals complexes, sinó que ha comportat que alguns mètodes de disseny i d’implementació s’abandonessin i fossin substituïts per d’altres.
Però l’esmentada substitució no es total en molts casos, perquè la nova forma de descriure o d’implementar els sistemes digitals no presenta uns avantatges substancials en alguns tipus d’aplicacions. Per exemple, els biestables principals subordinats (Master-slave) han estat substituïts en general pels activats per flancs, però segueixen sent utilitzats per implementar memòries d’accÚs m·ltiple en la lectura i l’escriptura simultanies.
El que hem exposat abans, unit a la tendència, cada vegada mes acusada per part dels fabricants de circuits integrats, d’utilitzar les eines de disseny assistit per ordinador per ocultar la forma d’implementar el sistema físic (Hardware) i dificultar així la imitació per part dels seus competidors, fa que cada vegada sigui mes difícil aprendre els conceptes tecnològics basics de manera independent de les solucions concretes que proporcionen.
Per superar els reptes que tot això suposa s’utilitza, en aquest llibre, una estratègia basada en presentar l’evolució dels conceptes, des dels mes senzills fins als mÚs complexos. El CD permet presentar en paper els principis basics dels circuits que han deixat de ser utilitzats, com per exemple els monoestables i els comptadors asíncrons. El CD tambe n’inclou una descripció mes amplia en un apèndix per a aquells lectors que vulguin analitzar amb mes detall les característiques dels circuits.
Aquesta edició esta orientada a assolir dos objectius:
_ Proporcionar als enginyers de les diferents arees de les Tecnologies de la Informació, com la InformÓtica, l’Electrònica i l’AutomÓtica Industrials, i la Telecomunicació, els coneixements bÓsics necessaris per a treballar en equips multidisciplinaris de disseny de sistemes digitals.
Proporcionar als enginyers electrònics la base necessaria per convertir-se en dissenyadors del sistema físic (Hardware) dels sistemes digitals complexos.
La complexitat aconseguida per l’Electronica Digital fa que no hi hagi un consens general pel que fa a les denominacions dels diferents circuits i sistemes. Per aixo, a l’apendix 10, s’hi inclou un diccionari de termes en angles i una proposta del seu equivalent en catala. A mes, al CD s’hi inclouen els fulls de característiques de nombrosos circuits integrats que mostren al lector la importÓncia que tÚ aprendre els conceptes de manera independent de les denominacions utilitzades pels diferents fabricants.
Una atenció especial mereix el capítol 9 que te com a objectiu introduir al lector en els conceptes fonamentals dels llenguatges de descripció dels sistemes digitals. Per aquest motiu s’analitza primer l’evolució d’aquests llenguatges fins arribar als llenguatges estructurats, i tot seguit es descriuen, mitjançant el VHDL, a traves d’un conjunt d’exemples seleccionats adequadament i seqüenciats, els circuits que a la resta del llibre es descriuen mitjançant el seu esquema.

A color
Páginas:
850
Edición:
9
Año Publicación:
20080201
ISBN:
9788426714879
Formato:
20x25 cms
Colección

Valoraciones

No hay valoraciones aún.

Sé el primero en valorar “Sistemes Electrònics Digitals”

Relacionados

¿Quiéres conocer las últimas novedades?

Inscribiéndote recibirás unos regalos exclusivos para ti