Páginas:
390
Edición:
1
Fecha de publicación:
02/09/2019
ISBN:
9788426727428
Formato:
19.5x28.5 cms
Colección

Automatismes Industrials (Català)

33,40 31,73
33,40 31,73
Añadir a cesta
Recíbelo en 24/48h
ENVÍO GRATIS PARA PEDIDOS
SUPERIORES A 35€ EN PENÍNSULA

Aquest llibre desenvolupa i amplia els continguts del Cicle Formatiu de Grau Mitjà d’Automatismes Industrials inclòs en el títol oficial de formació professional Tècnic en Instal·lacions Elèctriques i Automàtiques, d’acord al Reial Decret 177/2008, de 8 de febrer, d’educació LOE, pel qual s’estableix el títol i es fixen els seus ensenyaments mínims.

Els continguts es presenten com a eina de treball teòrica i pràctica en un total de cinc unitats formatives. L’estructura de les unitats facilita el procés d’ensenyament i d’aprenentatge mitjançant l’ús de gràfics, d’exemples resolts, d’exercicis i el destacat dels conceptes importants. Així mateix, al final de cada unitat es presenta un resum, un test d’avaluació i activitats que permeten l’autoavaluació dels continguts estudiats.

En la primera unitat es tracta el dibuix tècnic aplicat: simbologia normalitzada, plànols mecànics i esquemes elèctrics, interpretació per a instal·lacions amb automatismes i programes informàtics per a l’obtenció de representacions de qualitat. En la segona unitat s’estudia la mecanització dels quadres elèctrics: organització del procés de mecanitzat, materials característics, seqüència d’operacions, equips i eines utilitzats, així com la normativa i la reglamentació. També es considera la prevenció de riscos laborals, la protecció ambiental i el manteniment general d’automatismes industrials: identificació de riscos, mesures i equips de seguretat i de protecció individual.

La tercera unitat presenta els principis de l’automatització elèctrica cablejada: circuits i càlculs bàsics, sensors i actuadors comuns, posada en funcionament i protecció de motors elèctrics, i circuits de comandament i de força. A més, inclou conceptes sobre prevenció, identificació i tractament d’avaries típiques, des del punt de vista dels diferents tipus de manteniment clàssic que s’han de realitzar davant de diferents situacions. La quarta unitat comprèn els automatismes pneumàtics i electropneumàtics: simbologia, components principals i càlculs bàsics, representació i simulació mitjançant programes informàtics. D’altra banda, tracta també el muntatge, el manteniment i la detecció d’avaries típiques d’aquest tipus d’automatismes.

La cinquena unitat se centra en l’automatització programable: estructura i característiques fonamentals dels autòmats programables, llenguatges de programació, configuració de circuits en aplicacions industrials bàsiques i la seva connexió i tractament, tant en sistemes analògics com digitals. D’altra banda, inclou el manteniment, la prevenció i el tractament d’avaries.

El llibre es complementa amb una guia exclusiva per a docents, que inclou el solucionari dels exercicis i activitats proposades en cadascuna de les seves unitats formatives.

A color
Páginas:
390
Edición:
1
Año Publicación:
02/09/2019
ISBN:
9788426727428
Formato:
19.5x28.5 cms
Colección

Valoraciones

No hay valoraciones aún.

Relacionados

¿Quiéres conocer las últimas novedades?

Inscribiéndote recibirás unos regalos exclusivos para ti